test
Tillbaka
Nyhet 2022-04-01

Träffas oss på SAMTIT 2022

Dropmed ställer ut på SAMTIT i år. Vårt båsnummer är G02:16.

Vid båset kommer vårdgivare och leverantörer ha möjligheten att introduceras till våra plattformar, få mer information att ta med hem, samt skapa konto direkt och kostnadsfritt på mässan!

Dropmed - knytpunkten för all handel mellan vårdgivare och leverantörer

Press release 2022-03-29
Bland Dropmed's investerare finns astronauten Christer Fuglesang och NHL- proffset Mattias Weinhandl.

Astronaut möter NHL proffs i techbolaget Dropmed AB  

Dropmed AB har precis stängt sin första investeringsrunda på strax över 3 Miljoner kronor. Bolaget skalar nu Sveriges första och enda oberoende marknadsplats för medicinteknisk utrustning och andra produkter som används inom vården. Här kan vårdgivare och leverantörer mötas och förenkla sina inköps- och säljprocesser.  

”Jag blev mycket entusiastisk när jag fick höra om Dropmeds verksamhetsidé. Allt som kan förbättra och underlätta bra hälsovård är bra för alla och har goda affärsmöjligheter. Ser fram emot en lovande utveckling av Dropmed genom att de hjälper många.” säger Christer Fuglesang, allas vår astronaut och en av investerarna i Dropmed.  

”Vi har sett att en digital transformation behövs inom branschen.” Säger Sebastian Brieger, grundare och VD för Dropmed AB. ”Många ägnar idag dyrbar tid åt manuella och krångliga inköps- och säljprocesser. Det vill vi ändra på genom att samla alla typer av leverantörer på ett ställe.”

Med Dropmeds plattform kan vårdgivare enkelt klicka hem artiklarna de behöver och i stället lägga sin tid på patienterna.  Leverantörerna brottas många gånger med gamla system och avsaknad av digital närvaro. Nu kan dom enkelt erbjuda sina produkter via Dropmeds plattform. Tid sparas och nya relationer skapas.  

”Jag ser potential i en skalbar affärsmodell och en affärsidé som går ut på att förenkla för Sveriges vårdgivare och leverantörer inom den medicintekniska branschen. Den här investeringen går helt i linje med PlusCaps strategi att investera i tech intensiva bolag som gör skillnad.” Säger en av investerarna Mattias Weinhandl fd NHL proffset som numera är känd för att göra ”goda investeringar”.  

Bland övriga investerare kan nämnas Add Health Media med Johan Bloom i spetsen. Företaget är även Alumn till STING, utsedd till världens bästa acceleratorprogram.

Inköp kan vara många saker - nu är det också enkelt!

Dropmed är Sveriges första oberoende medicinska marknadsplats. Vårt mål är att skapa Europas största inköpsportal för direkthandel mellan vårdgivare och leverantörer. Via Dropmed kan vårdgivare samla alla leverantörer och förenkla sina inköp. Och leverantörer når ut till fler vårdgivare samt digitaliserar sin försäljning.

FÖR MER INFORMATION: För frågor och mer information kontakta Martina Ahlquist Malmqvist, Head of Marketing på Dropmed, på telefon 0709-282488 eller via e-post på martina@dropmed.se.  

- För mer information om Dropmed se www.dropmed.se

- För mer information om STING se https://sting.co/sting-named-worlds-best-startup-accelerator-incubator/.