Kapitalanskaffning 2023-24
Här sammanfattas viktig information till ägare och investerare rörande Dropmeds kapitalanskaffning 2023-24.

Cap Table & Pro-rata

Cap Table med Pro-rata fördelat bland investerare finns nu tillgänglig.Visa Cap Table

Vad är Early Bird?

Early Bird är en bonus tillfallande ägare som investerar under 2023.

Dessa investeringar tecknas i s.k. konverteringsoptioner.
Vid inlösen i rundan ger konverteringsoptioner optionstagaren fler aktier, motsvarande 20 % rabatt i vårens runda.

Vi har valt att inte begränsa ägares investeringar genom denna konvertibel.

Alla ägare kan således nyttja den i pro-rata investeringar samt högre belopp.
Dropmed kvalificerar till Google Cloud For Startups
"Ett lekande barn begränsas bara av lekparkens storlek. "
En bra analogi för nyfikna tech startups. De bästa lösningarna föds genom extensiva tester av marknadens erbjudna lösningar.
‍‍
Idag fick vi det glädjande samtalet från Google. Dropmed får extra stöd från Google med personlig rådgivning som sänker våra nuvarande kostnader, samt även låter oss testa de senaste lösningarna i Google Cloud till ett värde av 100 000 $!

VD - "Varför denna lansering kickstartar bolaget"

Dropmed har under 2023 tagit en helt ny riktning i systemutvecklingen. Vad är egentligen skillnaden, och hur ser planen ut för 2024?


Low code

Det nya systemet bygger på low code, en sorts visuell programmering som görs fullstack på SaaS-plattformar. Low code är både snabbare och billigare än traditionell utveckling. Framfarten av AI har accelererat utvecklingen av low code, och idag kan en low code utvecklare med chat GPT ersätta det mesta som tidigare krävde ett helt team av utvecklare.

Introduktion av AI

Vi har länge arbetat med AI men nu bygger vi in det i systemet. Sökmotorn drivs av AI som förstår naturligt språk, vilket innebär att man kan skriva saker som "Något att hålla såret när jag syr" och få suturpincetter. Detta för att sökmotorn förstår hur människor pratar. Vi introducerar även "Fråga AI" som är en separat funktion i sökmotorn där användaren kan konversera med en AI tränad på att guida i vår plattform. AI kommer även användas för att optimera kostnad och träffsäkerhet i vår egen marknadsföring genom Adwords.

Hög pålitlighet

En av de absolut viktigaste och systemavgörande kvalitéerna som vårdgivare söker är pålitlighet. Detta innebär att informationen på sidan stämmer, där produkter som restats eller tagits ur sortimentet inte syns och ersättningsprodukter listas, att priserna är uppdaterade mm. Hittills har all data uppdaterats manuellt. Nu kommer den uppdateras automatiskt varje dag. Ytterligare en stor förändring är orderläggning, där vi tidigare hanterat alla ordrar manuellt, men nu är hela processen automatiserad, där vi till och med har direktintegrationer mot vissa leverantörers ERP-system. Sammantaget gör dessa uppdateringar enorm skillnad och vårdgivaren garanteras en snabb och pålitlig leveranskedja.

Funktioner som höjer omsättning och resultat

Dropmed kan nå BE snabbare om vi ökar antalet ordrar och marginalen. En essentiell funktion för detta är att öppna marknadsplatsen, vilket nu äntligen realiseras. Produkter blir sökbara på Google och vi kan använda AI-drivna Adwords och SEO-optimering för att driva försäljning. Vi lanserar även stöd för kortbetalningar, en avancerad funktion för en marknadsplats eftersom hela beloppet hålls i en escrow där utbetalningar "hämtas" av leverantörer när vårdgivaren markerar produkten som levererad. Detta möjliggör för oss att räkna hela GMV som omsättning istället för endast provisionen. När vi styr slutpriset öppnas ytterligare dörrar för att öka omsättningen, nämligen att provisionen nu kommer kunna ställas in både mot leverantörer och vårdgivare. Olika vårdgivare kommer ha olika priser, där våra intäkter är högre för vissa kundgruppers beställningar.

Utöver detta utvecklas en rad efterfrågade funktioner (fullständig lista längre ner).

Kapital nödvändigt för att accelerera

Planen för 2024 är att återuppta och kickstarta försäljningen ordentligt. Den nya plattformen färdigställs i slutet av december och lanseras i början av januari. När denna är live bearbetas ett 20-tal kunder som tidigare beställt på Dropmed. Vi kommer även satsa mer på aktiv marknadsföring för att driva den öppna försäljningen.

Vi planerar att ta in kapital om ca 4M i Q2 2024. Kapitalet kan ta oss till BE och kommer i första hand användas för att rekrytera ny VD & försäljningschef samt en extra säljare.

Av detta kapital har vi ett mer omgående behov av 1M i syfte att kickstarta försäljningen.
Konvertibler till ett värde om 1M kommer därför ställas ut, där investerare som går in tidigare får 20% rabatt i vårens runda.

Vi kommer vilja ta individuella avstämningar och ber er därför redan nu se över kalendrarna kommande veckor.

Sebastian Brieger
CETO & grundare

Jämförelse av system

Nedan tabell visar skillnaden mellan Dropmeds nuvarande inköpsplattform och den nya som lanseras jan 2024.

Funktionalitet

Dropmed 2022

Dropmed 2024

Teknologi
Full code
Low code
AI-driven sökmotor
Fråga AI
Försäljning genom Adwords & SEO
Betalningsalternativ
Faktura
Faktura / Kortbetalning
Orderläggning
Manuellt
Automatiskt
Direktintegration ERP-system
Stora leverantörer
Behörighetsnivåer
Antal leverans- och fakturaadresser
1 av varje
Provision kan faktureras mot
Leverantörer
Leverantörer & Vårdgivare
Uppdatering av sortiment
Manuellt (ca varannan månad)
Automatiskt (dagligen)
Indexering av sökmotor
Manuellt (ca varannan månad)
Automatiskt (dagligen)
Utveckling av nya funktioner
Långsamt och dyrt
Snabbt och billigt
Tankar från investerare
Tommy, du har ju haft nära kontakt med Dropmed under hösten. Hur tycker du att det har gått?
Svar: Kommunikationen med Sebastian har varit mycket öppen och jag har fått bra information vad som hänt och även planerna framöver.
Vad tycker du om Dropmed som investeringsmöjlighet framöver?
Svar: Bolaget har hittat en marknad som är mycket attraktiv för privata vårdaktörer, är nu plattformen klar så är det “bara” försäljningsarbetet som återstår.
Styrelsen - "2024 blir ett spännande år"
Trots utmaningar med produkt och personalresurser för att hantera kundärenden finns det helt klart ett intresse från användare som försökt lägga ordrar och vi har trots turbulensen kontinuerligt lyckats generera intresse från olika större aktörer också. Att underlätta sina inköp genom en digital lösning inom vården är något som starkt efterfrågas och vår förhoppning är att vi nu ska kunna påvisa att vår lösning har det som efterfrågas från kunderna och att vi kommer att ha en välfungerande och skalbar produkt.

Bolagets nya riktning drar ned på kostnaderna och möjliggör samtidigt försäljningsinsatser då Sebastian i högre grad kan fokusera på att sälja. Detta tror vi ökar chanserna att kunna nå break-even snabbare och att kunna attrahera kapital. Som en del i göra bolaget mer kapitaliserbart och till följd av årets utmaningar har vi även valt att rekrytera en ny VD. Exakt när det kommer att ske beror delvis på hur dialogerna med befintliga ägare går och vår möjlighet att finansiera en sådan men tanken är att det ska ske under början av nästa år. Därför uppmanar vi er redan nu att fundera över möjliga kandidater, där branscherfarenhet såklart är meriterande men vi ser även försäljningskunnande kritiskt. Sebastians roll kommer att påverkas av en potentiell VDs profil men vi tror att försäljning kommer att vara en viktig arbetsuppgift och även fortsatt arbete med produkten. Vi tror att 2024 kommer bli ett spännande år för Dropmed eftersom bolagets fulla fokus kommer ligga på försäljning och fortsatt arbete med produkten i syfte att öka kundnöjdheten och intäkterna. Därför hoppas vi på fortsatt stöd från de befintliga ägarna.

Pontus Gustafsson
Styrelseordförande

VDn om 2023- "Ett upplysningens år"

När jag funderar på vad Dropmed tar med sig från 2023 går tankarna tillbaka till när bolaget först grundades för snart fyra år sedan. Vi hade outsourcat utvecklingen till Indien, men efter fyra månaders “hard coding” hade vi fortfarande inte en fungerande hemsida. Projektet avbröts, men redan en vecka senare var sidan uppe. Den var långt ifrån perfekt, men jag hade byggt den själv med low code.

Under åren har Dropmed sett fem utvecklingsprojekt lett av tre olika CTOs i syfte att förkroppsliga visionen i en plattform. Varje projekt tog oss närmre, men systemet blev snabbt snårigt och svårarbetat.

2023 kickstartades projektet som skulle totalrenovera systemet från grunden. Beslutet var välgrundat och projektet skulle ta en månad. Fyra månader senare drog vi i handbromsen. Vi satt med ett obrukbart kodnäste som hade kostat fem gånger mer än planerat.

Välbehövd omstart

Man hade kunnat skylla allt på utvecklarna, men det var bara halva sanningen. Vårt eget team, vars kollektiva kunskap väl översteg utmaningarna på bordet, hade ingen samarbetsförmåga. Jag började inse att bolaget var i behov av en reboot, och kapade alla kostnader för konsulter och anställda i syfte att bootstrapa bolaget. Min egen mentala hälsa var däremot katastrofal vid det här tillfället och jag sjukskrevs med utmattning.

Under sommaren och en bit in på hösten fick jag understöd med firmateckning från styrelsen och började pilla på någonting som skulle kunna bli grunden för våra nya plattformar med low code och AI. Genom ett dussintal möten med low code experter och byråer hittade jag till slut Ivan Mikhov, med utmärkta omdömen och mycket relevanta referensprojekt.

Tillsammans bygger vi nu plattformen som går att skala, den vi borde byggt från början. Där man inte behöver boka tid med en utvecklare för att komma åt data eller lägga till produkter. Där produkter dyker upp i sökningar på Google och kan köpas direkt med kort, samt där nya funktioner inte kostar en förmögenhet utan kan byggas av oss själva.

För mig har 2023 därför varit ett upplysningens år. Det har bjudit på de största utmaningarna hittills, men också gett bolaget en välbehövd omstart. Det är året då vi själva tar på oss hårdhandskarna och banar väg för framtiden. En resa i ny riktning med färre begränsningar och sannolikt nya utmaningar. Korten är lagda och allt är satsat, och vägen fram blir tydligare för varje dag. som går. Vi vet att behovet för Dropmed är stort, och jag är säker på att 2024 blir året då vårdgivares inköp förenklas ordentligt.  

Sebastian Brieger
CETO & grundare
Bolagets siffror

Orders lifetime

145

GMV lifetime

5 160 413

Revenue lifetime

483 660

Commission % lifetime

9,4 %

Orders 2023

84

GMV 2023

1 401 779

Revenue 2023

157 321

Commission 2023

11,2%

Caregivers registered

75

Vendors registered

40

Vendors searchable

219

Categories

5 586

Caregivers purchased

19

Vendors sold

14

Brands

1 473

Products

45 426

Välkommen att kontakta oss direkt!
Genom att registrera dig godkänner du våra allmänna villkor
Tack! Din epost har registrerats!
Oops! Någonting gick fel. Var god försök igen.